- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ситуација у ковид болницама у Србији се смирује

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛекари у болници за пацијенте са ковидом 19
Лекари у болници за пацијенте са ковидом 19 - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је данас да се полако смирује ситуација у ковид болницама, као и у Клиници за инфективне и тропске болести.
Ашанин је рекао да у болници у Батајници тренутно има више од 250 слободних места.
"На данашњи дан у Батајници има 565 хоспитализованих, а 15. октобра смо имали 831 пацијента, били су попуњени капацитети. На интензивној нези је сада 60 пацијената, а 39 је интубираних. То је значајно мање од 15. октобра када је на интензивној нези било 110 пацијената, а 70 интубираних", казао је Ашанин за РТС.
Додао је да на Клиници за инфективне болести има двоструко мање прегледа него на врху другог таласа и да тренутно тамо има двадесетак слободних места.
Говорећи о отварању ковид болнице у Батајници на данашњи дан, Ашанин је рекао да је тада здравствени систем био пред колапсом, да је било по 8.000 новозаражених, а да је за 48 часова у ту болницу примљено 396 пацијената.
"Рад у Батајници је посебно тежак јер се ту лече најтежи болесници, пребацују се не само из здравствених центара из Београда, већ најкомпликованији пацијенти из целе Србије", истакао је Ашанин.
Указао је да су здравствени радници уложили огромне напоре и захвалио им на томе.
"Здравствени радници су дали огромну подршку, не бисмо успели да нисмо имали огромно разумевање. Ми у сваком моменту у Батајници имамо 1.150 здравствених радника, од којих 435 лекара. Нисмо сами у томе, 18 одсто лекара долази из других установа, као и 30 одсто медицинских сестара", навео је директор КЦС-а, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала