Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

СНП обележила седмогодишњицу постојања

© Tanjug / JADRANKA ILICНенад Поповић, председник СНП-а
Ненад Поповић, председник СНП-а - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Српска народна партија обележила је седам година постојања, а председник те партије Ненад Поповић је истакао да СНП своје постојање на политичкој сцени Србије темељи на очувању традиције и чврстој заштити државних и националних интереса, али и на залагању за развој модерне и демократске Србије чије је место у Европи.
Поповић је на свечаној седници ГО СНП у Комбанк дворани рекао да та партија види Србију као део Европе, али се не одриче, како је рекао, свог Косова.
"Ми смо као партија за Србију у Европи, али са нашим Косовом као њеним неотуђивим делом. Желимо да градимо европско друштво, демократску и правну државу са свим слободама и правима и да нас као такве уважавају у Европи. Радује нас што у Европи постоје странке и покрети који деле са нама такву визију такве европске Србије, додао је Поповић.
Како је истакао, један од стратеских циљева и жеља је даље развијање братских и савезничких односа са Русијом.

"Србија и српски народ ни под каквим притисцима неће увести санкције Русији. Ми чврсто стојимо на позицијама војне неутралности и Србија никада неће ући у Нато пакт који нас је 73 дана бомбардовао. Желимо да на равноправних основама развијамо војне односе са свима чувајући своју независност и слободу", поручио је Поповић.

Он је посебно истакао важност енергетске безбедности као једног од најважнијих питања у будућности, и рекао је да је уговорима са пријатељима из Русије и изградњом гасовода обезбеђено уредно снабдевање гасом привреде и грађана у времену највеће енергетске кризе.
На седници су послате и поруке о заштити српског народа у региону, важности политичке и економске подршке Републици Српској, јачању пријатељских и братских ондоса са Црном Гором, као и учвршћивању веза Срба у Хрватској и Северној Македонији са матицом.
Наглашена је стабилност здравственог система, а Поповић је подсетио да је сназним ангажовање председника Србије Александра Вучића и Владе Србије подигнуте нове и обновљене старе болнице и домови здравља и ојачан материјални полозај здравствених радника.
Указао је и да је Србија прва набавила све доступне вакцине против корона вируса и започела производњу вакцине Спутњик Ве на Торлаку.
На свечаној седници обратили су се и Константин Косачов, заменик председника Савета Федерације Русије, Жан Лин ла Капел, посланик француске партије Национално окупљање Марин Ле Пен у ЕП, Димитриј Коин, посланик италијанске партије Лига Матеа Салвинија.
На седници је усвојена Декларација о националној конзеративној политици.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала