- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Виртуелна некретнина у метаверзуму продата за 2.4 милиона долара

CC0 / пиксабеј / Матрикс
Матрикс - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Дисентраленд“ (Децентраланд) је продао део виртуелне некретнине у онлајн свету за рекордних 2,4 милиона долара у криптовалути, саопштили су крипто инвеститори. Дисентраленд је онлајн окружење – познато и као „метаверзум“ – где корисници могу да купују земљиште, посећују зграде, шетају около и упознају аватаре других људи.
Оваква окружења су постала популарна посебно због пандемије која је довела до тога да људи проводе више времена на мрежи.
Интересовање је посебно порасло прошлог месеца када је „Фејсбук“ променио име у „Мета“ најављујући да ће се компанија усмерити на развој производа виртуелне реалности за метаверзум.
Дисентраленд је специфичан тип метаверзума који користи блокчејн. Земљиште и други предмети у Дисентраленду се продају у облику незаменљивих токена (НФТ), неке врсте крипто имовине, преноси РТС.
Крипто ентузијасти тамо купују земљиште као шпекулативну инвестицију, користећи „Дисентралендову“ криптовалуту МАНА.
Подружница Токенс, под називом „Метаверс груп“, купила је у понедељак део некретнина за 618.000 МАНА, што је у то време износило око 2.428.740 долара, објавио је портпарол „Дисентраленда“.
Како је наведено, ово је највиши износ који је плаћен за куповину парцеле на виртуелној платформи. Земљиште се налази у „улици“ Фешн стрит на мапи Дисентраленда, а из Токенса наводе да ће је користити за одржавање дигиталним модних догађаја и продају виртуелне одеће за аватаре.
Састоји се од 116 мањих парцела, свака површине пет виртуелних квадратних метара.
Ендрју Кигуел, извршни директор подружнице Токенс навео је да ће ова имовина бити додатак оној коју већ поседује „Метаверс груп“.
У јуну је парцела виртуелног земљишта у Дисентраленду продата за 1.295.000 МАНА, што је у то време вредело 913.228 долара. Купци су изградили виртуелни тржни центар за продају дигиталне одеће, међутим, како Ројтерс наводи, ову локацију до сада није посетио ниједан купац.
Иначе вредност криптовалуте МАНА је веома променљива. Према подацима „Коинбејса“, порасла је нагло, за око 400 одсто, овог месеца после промене имена „Фејсбука“.
Оснивач Фејсбука Марк Закерберг представља апликацију Хорајзон воркрумс, претечу метаверзума - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Интернет постаје метаверзум, мрежа у коју ћемо моћи да уђемо /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала