Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Ауто-пут Рума–Шабац отварамо до половине 2023.

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић са мапама приступне саобраћајнице Горњи Милановац - петља Таково
Александар Вучић са мапама приступне саобраћајнице Горњи Милановац - петља Таково - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Цео ауто-пут Рума–Шабац требало би да отворимо до половине 2023. године, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић приликом обиласка радова на мосту на Сави код Шапца.
Вучић је рекао да је приметан невероватан напредак у односу на пре шест месеци и на пре годину дана када је обилазио радове.
Он је поновио да ће се новим коридором од Шапца до Београда стизати за неких 40 или 45 минута ауто-путем.
„Овде градимо потпуно нови ауто-пут да бисмо заобишли села, и сада ће бити неупоредиво брже“, рекао је Вучић.
Председник је рекао како се налазе на само два километара од места где су пре седам дана „батинаши тукли људе и тиме се хвалили“.
Указао је и да је све већи број странаца који раде, углавном Индијаца, Бангладешанаца и Турака, а у другим пословима и Филипинаца.
Оценио је да је нови ауто-пут за Срем и Мачву нешто невероватно, „друга димензија“.
„Велика ствар за нашу земљу. Много пара, али добро раде Азербејџанци. Платили смо све из буџета и зато сам поносан, то показује снагу Србије. Срце трепери, милина када видите како се гради у нашој земљи све што није рађено годинама“, рекао је Вучић, који је овом приликом разговарао са радницима о њиховом статусу и правима.
Раније је најављено да ће ауто-пут Рума–Шабац бити завршен до октобра 2023. године, а Шабац–Лозница до краја октобра 2024. године.
Нови мост преко Саве код Шапца је најважнији и најзахтевнији објекат на траси будућег ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница.
Нови мост преко Саве код Шапца биће дуг укупно 1,3 километра (са тзв. навозним рампама) и представља једну од три деонице овог пројекта.
Цео пројекат Рума–Шабац–Лозница вредан је 467,5 милиона евра, а укупна дужина аутопута и брзе саобраћајнице је 77 километара.
Овај пут важан је не само за овај крај, за близу 600.000 људи у Мачванском и Сремском округу, које директно повезује.
На ауто-пут и брзу саобраћајницу Рума–Шабац–Лозница (77 км) надовезаће се Фрушкогорски коридор који повезује Нови Сад и Руму (45,4 км), што ће чинити укупно 122,4 км нове саобраћајнице.
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
СРБИЈА
Вучић: Србију неће водити ни Рокфелер ни Манојловић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала