Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у Горњим Недељицама: „Дошао сам све да вас саслушам“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговара са мештанима Јадра у Горњим Недељицама.
Он је пре тога свратио у Шабац да обиђе радове на мосту, недалеко од места где је био нападнут багериста.
„Није наш посао да блокирамо, већ да градимо мостове“, написао је Вучић на Инстаграму уз слике са моста.
На том простору постоји највиши степен забринутости због истраживања која врши компанија Рио Тинто.
„Дошао сам да вас чујем и саслушам, да видим шта су вам највећи проблеми и бриге и да видим постоји ли било каква могућност да нешто помогнемо или не“, рекао је Вучић на почетку разговора са мештанима.
Нисам дошао да држим било какве говоре, већ да причам са мештанима о проблемима и видимо да ли можемо да их решимо, поручио је данас у Горњим Недељицама председник Србије Александар Вучић.
Председник је, у обраћању испред порте цркве казао да му је драго што види људе из 12 села и поручио да жели да чује сваку њихову примедбу, бригу.
„За неку ћемо пронаћи одговор, за неку не. Важно је да разговарамо и покушамо да решавамо. Чим вас је толико дошло, видим колика је забринутост“, нагласио је он.
Вучић је истакао да неће да се када је реч о проблему Рио Тинта додворава било коме, као што се и не плаши било кога, и подсетио да је позвао и оне који су увек били најгласнији у протесту да дођу на овај разговор, а да је њихов избор хоће ли.
„Овде сам да одговарам на питања. Желео сам да одржим ова разговор у школи у Драгинцу, али ми је речено да је боље у црквеном дому. Хоћу да разговарамо, да анализирамо сваки проблем и покушамо да дођемо бар до неких решења“, поновио је он.
Вучић је казао да је чуо и од оних који немају ништа против њега да погледа како изгледа ова котлина, како иде од Корените до Драгинца, што је схватио као поруку.
„Нисам дошао да се политички прегањам с било ким. Ви сте ме бирали да будем председник и мој посао је да вас чујем, слушам и одговорим на сва питања“, поновио је Вучић.
Указао је да је довео своје људе који имају све податке да све запишу те замолио због простора да уђу у групама у црквену салу.
Истакао је да је уверен да ће се питања односити пре свега на рудник, али је спреман и да одговара на питања везано за путеве, од Стрпнице, Златине, као и о питању гаса, и многим другима.
„Мој посао је да будем овде због вас. Хвала што сте дошли, заједнички ћемо сигурно бар део проблема решити“, закључио је у обраћању пред састанак са грађанима.
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
СРБИЈА
Вучић: Србију неће водити ни Рокфелер ни Манојловић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала