- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки дипломата: Касно је да се заустави "Северни ток 2"

© Фото : Nickolay Ryutin / © Nord Stream 2 Гасовод "Северни ток 2"
Гасовод Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
Пратите нас
Шеф Минхенске конференције за безбедност, немачки дипломата Волфганг Ишингер сматра да је касно да се заустави гасовод „Северни ток 2“, иако пројекат остаје проблем за Украјину и предмет несугласица са САД.
„Северни ток 2“ остаје не само проблем у односима са Украјином и Европским парламентом, већ и трансатлантски проблем“, изјавио је Ишингер листу Handelsblatt, додавши да је „сада, вероватно, сувише касно (да се заустави гасовод).
Према речима дипломате, амерички конгрес не разуме, зашто Немачка не смањује своју зависност од руског гаса и, са тачке гледишта САД, „фактички субвенционише Русију“. Он је нагласио да Немачка не треба да буде зависна од америчке унутрашње политике, али треба видети да ли САД, као пре, добро разуме немачку политику.
Ишингер је додао да се потребе Немачке за увозом гаса у средњорочној перспективи неће смањити, ако држава намерава да одустане од угља и нуклеарне енергетике до 2030. године.
Подсетимо, против изградње гасовода „Северни ток 2“ активно се боре Сједињене Америчке Државе, које желе да продају свој течни природни гас у ЕУ. САД су увеле санкције гасоводу у децембру 2019. године.
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
СВЕТ
Немачки медији: „Северни ток 2“ би могао да почне да ради и без сертификата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала