- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Русија ће помоћи Турској да направи свој ловац

© AP Photo / UncreditedТурска акробатска група
Турска акробатска група  - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
Пратите нас
Турска намерава да сарађује са Русијом на програму производње сопствених ловаца, изјавио је шеф управе војне индустрије републике Исмаил Демир.

„У нашим разговорила са Русијом има много тачака сарадње. Они укључују неколико питања, везаних за израду нашег националног војног авиона који ће напустити хангар 2023. године. Одабрали смо тип мотора и одређене системе. Међутим, временом ће доћи до промена, развоја, модернизације одређених система. Током тог процеса могући су разговори са Русијом“, преноси „Хуријет“ Демира.

Раније је министар индустрије и технологије Турске Мустафа Варанк саопштио Спутњику да Анкара не искључује могућност куповине руских ловаца Су-35 и Су-57, али да је приоритет израда сопственог ловца пете генерације.
Генерални директор видеће турске аерокосмичке компаније ТУСАШ Темал Котил саопштио је Спутњику да ће први турски ловац полетети 2025. Године, док ће га војска добити 2029. Године.
Сирија: Муфтија Дамаска погинуо у терористичком нападу - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СВЕТ
Турска: Русија и Америка нису испуниле обавезе на северу Сирије, сами ћемо истерати терористе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала