- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Намештаљка у Колумбији какву свет не памти – тренер плакао: „Није ме срамота“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Пратите нас
Скандал због којег би појединци могли да заврше у затвору догодио се на фудбалским теренима у Колумбији. Утакмица друге лиге између домаћег Ланероса и Унион Магдалене бацила је мрљу на регуларност такмичења, с обзиром на то да су гости до победе од 2:1 и промоције у елитну лигу стигли на сраман и недопустив начин.
Намештаљка какву свет не памти догодила се у Колумбији, а домаћи тим буквално се склонио ривалу у два наврата финишу сусрета на путу до гола који им је обезбедио улазак у виши ранг. О томе сада с правом бруји фудбалска планета.
Оба гола која су постигли играчи Унион Магдалене у 95. и 96. минуту су трагикомична, а то се посебно односи на други који је пао у дубокој судијској надокнади када су се играчи домаћег тима срамно склањали гостима како би пронашли пут до мреже.
У Колумбији није тако било ни у периоду када је тамошњим фудбалом господарио озлоглашени нарко бос Пабло Ескобар који је био власник Медељина.
„Ниво намештања утакмица у Колумбији је тужан. Ово је урнебесно тужно“, био је само један у низу од коментара на друштвеним мрежама на конто поготка гостујућег тима који им је донео пласман у виши ранг.
Унион Магдалени била је неопходна победа код Ланероса уз кикс Форталезе у двобоју са екипом Боготе. На крају су се, гле чуда, „коцкице поклопиле“ и Унион Магдалена је остварила свој циљ, али на сраман начин.
Фотралеза је губила од Боготе резултатом 2:1, али је још у џепу имала загарантован пласман у елитни ранг – Примеру, а онда је уследила склањалица и намештаљка, какву свет не памти.
За само минут, и то у 95. и 96. минуту Унион Магдалена стигла је до два поготка против Ланероса, док су се домаћи фудбалери изгледали као чуњеви који се не померају. Прво је Гонзалес погодио, а тријумф је донео Сегура ког су пустили да се упише у стрелце.
То описује начин на који су гости у сарадњи са домаћином стигли до елитног ранга – тужно, јадно, бедно и жалосно.
Огласила се и велика звезда колумбијског фудбала Хуан Квадрадо, ас Јувентуса.
„Овај гол је срамота за колумбијски фудбал“, написао је на Твитеру Квадрадо, а огласио се и члан Порта Матеус Урибе који се сложио са његовим речима.
Из Асоцијације фудбалера позвали су Фудбалски савез Колумбије да покрене хитну истрагу око срамног меча у којем је највише изгубила екипа Форталезе јер је остала без пласмана у прву лигу због пораза од Боготе (2:1) и скандалозне победе Унион Магдалене.
Тренер Форталезе Нелсон Флорез плакао је на конференцији за медије.
„Не стидим се што плачем. Осећам се опљачканим. Не бојим се пораза, али не желим губити на овакав начин“, поручио је Флорез.
Немања Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Партизанова деца заблистала на опроштају од Моце /фото, видео/
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Српски суперхерој је променио историју – после 63 године! /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Тешке оптужбе Британца на рачун немачког судије: „Шта сте очекивали?“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала