- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ открио теме предстојећег разговора Путина и Бајдена

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Пратите нас
Председници Русије и Сједињених Америчких Држава, Владимир Путин и Џозеф Бајден, намеравају да разговарају о кризи у дијалогу двеју земаља, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Наравно, потребно је да се разговара о томе како се реализују договори постигнути у Женеви, да се погледа шта се реализује пуној мери, а за шта су потребни додатни напори. Наравно, то су билатерални односи који настављају да остају у прилично жалосном стању“, рекао је Песков.
Разговор двојице председника одржаће се 7. децембра око 16 часова по средњоевропском времену у формату видео-конференције преко заштићене везе. Неће бити директног преноса, али ће касније бити приказани први кадрови онлајн-догађаја.
Међу основним темама је напетост око Украјине, ширење НАТО-а према границама Русије и иницијатива руског лидера о безбедносним гаранцијама, додао је портпарол Кремља. Раније је помоћник председника Русије Јуриј Ушаков навео да би на дневном реду могла да се нађе и ситуација у Авганистану, Ирану и Либији.
Песков је прецизирао да предстоји прилично садржајан разговор, али на крају разговора нису планиране никакве заједничке изјаве.
Први лични сусрет лидера двеју земаља одржан је у Женеви 16. јуна ове године. Према Путиновим речима, летњи самит је „отворио неке могућности за дијалог и постепено исправљање односа”. Од тада су председници више пута разговарали телефоном.
Председници Русије и САД, Владимир Путин и Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
РУСИЈА
Кремљ о Путиновој иницијативи: Безбедносне гаранције морају бити узајамне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала