- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Може ли се решити питање цене струје без дискриминације било кога? | Енергија Спутњика

Пратите насTelegramOdyssey
Да би помогла привреди да преживи астрономске цене електричне енергије држава је одлучила да оним потрошачима из сектора привреде којима истиче уговор ове јесени са Електропривредом Србије продужи уговоре до краја године. Према незваничним информацијама у међувремену ће се формирати цена струје која ће одговарати потрошачима.
Посебно је питање како ће се ова стратегија одразити на пословање ЕПС-а. Да ли ће национална енергетска компанија бити угрожена зарад помоћи комерцијалним купцима?
Али ових дана се појављују и нова питања. Привредне асоцијације се буне и тврде да нису сви комерцијални купци у истом положају. Како кажу, сада ЕПС дискриминише један део купаца из сектора привреде. Реч је о оним купцима који су пре него што је Влада Србије прописала продужење уговора, током лета и у септембру, када су им истекли стари уговори, потписали нове – по ценама које су биле и дупло веће од старих. А оно што је најбитније, у тим уговорима струја је скупља од цене по којима се сада неким комерцијалним купцима продужава уговор.
Сада је питање како решити питање цена за комерцијалне купце, да сви буду задовољни а да ЕПС не буде угрожен? Како ће се ово декретом укидање тржишта одразити на будуће деловање законима прокламовано слободно тржиште енергије?
О овим питањима, као и томе како енергетску кризу превазилазе друге – европске земље, треба ли мењати прописе, како да се држава спреми за ванредне енергетске услове у данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са Жељком Марковићем, лидером за сектор енергетике И ресурса у „Делоит Србија“.
Може ли се решити питање цене струје без дискриминације било кога?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала