Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Опасна провокација: Заставе Албаније и ОВК у Северној Митровици

© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за Косово и МетохијуЗаставе Албаније и ОВК у Северној Косовској Митровици
Заставе Албаније и ОВК у Северној Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Пратите нас
У Северној Косовској Митровици, у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, вечерас су постављене заставе Албаније и терористичке организације ОВК.
Како је саопштено из Канцеларије за Косово и Метохију „постављање застава Албаније и терористичке организације УЧК, вечерас у северном делу Косовске Митровице, у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, је смишљена и опасна провокација која има за циљ да изазове неодмерену реакцију српског народа на северу покрајине, који је тешко страдао управо од руку терориста УЧК.“
„Иако је извршилац сакривен, слављење терористичке УЧК има свој препознатљив потпис и води све до власти у Приштини. Очигледна је намера Аљбина Куртија да поново подигне тензије на северу Косова и Метохије, изазове инциденте и тако покуша да скупи неки политички поен“, наводи се у саопштењу.
Додаје се да „то што Курти није добродошао у српске средине на Косову и Метохији, а север покрајине му представља свакодневну опсесију, не може компензовати оваквим акцијама и качењем застава терористичке организације у српским срединама“.
Наглашава се да Куртија „очигледно не занима дијалог и нормализација односа, али га занима ново распламсавање тензија кроз које показује још једном своје право лице екстремисте, преобученог у одело политичара“, пренео је Косово онлајн.
Манастир Високи Дечани - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
СРБИЈА
Курти о захтеву Квинте: Наш став по питању Високих Дечана је познат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала