- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија ће заувек памтити насмејаног братушку из Србије – и један рекорд за сва времена /видео/

© Фото : Скриншот / Јутјуб / BC Nizhny NovgorodСтеван Јеловац
Стеван Јеловац - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Пратите нас
Кошаркашки свет је завијен у црно након објаве да Стеван Јеловац, бивши српски репрезентативац, није успео да победи у најважнијој животној борби после доживљеног можданог удара. Сјајни крилни центар остаће упамћен по свом осмеху, али и бриљантном кошаркашком умећу коме су се дивили Русија, Грчка, Јапан...
Јеловац је кроз кошаркашки живот ишао испод радара – иако несумњиво играч великог талента, осим кратког боравка у Црвеној звезди, није имао прилику да наступи на великој сцени српске кошарке, али је све успео да надокнади у иностранству.
„Имао сам 11 година кад сам почео да тренирам кошарку. Нисам веровао да ћу свој живот посветити кошарци, нисам размишљао о томе, имао сам десет година у ратној 1999. години, али сам се у међувремену заљубио у кошарку. Озбиљно сам је схватио тек са 16 година када сам стигао у клуб који је водио Јанко Луковски“, говорио је Стеван.
На прави кошаркашки пут кренуо је из омладинаца Партизана, прве сениорске минуте је добио у дресу Визуре, боравио је кратко у Звезди, а на пут по свету кренуо је из Анталије, даље кроз Јувекасерту, Лијетувос Ритас и Сарагосу, да би 2017. године стигао у Русију.
Као члан Нижњег Новгорода Јеловац је забележио нестваран учинак и на једној утакмици је убацио чак 49 поена што је рекорд регионалне ВТБ лиге.
„Нисам то очекивао, није ми било то у глави, али се на почетку утакмице отворило, добио сам самопоуздање, касније су ми играчи додавали лопте и ја сам то решавао. Најбитније је да смо победили“, говорио је Јеловац.
У Новгороду је са неверицом прихваћена вест о смрти сјајног српског кошаркаша.
„Стеван је један од најбољих играча у историји нашег клуба. Од првог момента када се појавио постао је душа екипе и један од лидера, а његов рекорд у ВТБ лиги тешко да ће ико успети да обори. Научио је руски језик, звао је своје саиграче браћом и он је добио такав надимак – братушка“, наведено је у саопштењу клуба.
Стеван Јеловац - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
„Наше насмејано дете је отишло...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала