- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп назвао начелника Генералштаба америчке војске идиотом, објаснио и због чега /видео/

© AP Photo / Ben GrayДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп је, обраћајући се гостима на свом имању Мар-а-Лаго на Флориди, назвао америчке медије поквареним копиладима, а начелника Генералштаба америчке војске Марка Милија идиотом.
“Немамо медије. Медији су тако корумпирани. Ако постоји добра прича о нама, добра прича о било ком појединцу који је републиканац, конзервативац, они од тога направе лошу причу. А ако је то лоша прича, они је направе најгором причом у историји. То је најнепоштенија група људи", изјавио је Трамп у свом оштром говору пред "Turning Point USA", групом младих конзервативаца.
Како преноси "Гардијан", Трамп је рекао и да је променио ставове Американаца о медијима, наводећи да, када је први пут објавио да се кандидује 2015. године, они су имали рејтинг поверења од 94-95 процената, а да тренутно имају нижи рејтинг и од Конгреса.
"Сматрам да је то велика част јер су они гомила врло непоштених, покварених копилади", изјавио је Трамп, што је наишло на смех окупљених.
Трамп је, такође, критиковао генерала Милија поводом повлачења америчких трупа из Авганистана.
Имитирајући генералов груби глас, Трамп је рекао: "Никада нећу заборавити да ми је Мили рекао: ''Господине, господине. Јефтиније је оставити опрему него је донети''".
Трамп га је, након тога, како каже, питао да ли мисли да је јефтиније оставити опрему тамо или напунити пола резервоара и одвести у Пакистан или вратити у САД, на шта му је Мили рекао: "Да, господине, мислимо да је јефтиније".
Тада је Трамп, како каже, схватио да је Мили идиот.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала