- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбио је додир рукавица и за седам секунди „летећим коленом“ успавао ривала /видео/

© Depositphotos.com / PastaSevenSevenММА борац у рингу
ММА борац у рингу - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Пратите нас
Италијански ММА борац Валтер Пуљези (28), нашао се у центру пажње због муњевите победе коју је забележио на такмичењу „Златни кавез“. Некадашњи зависник од дроге, нокаутирао је ривала из Украјине за свега седам секунди, а претходно је одбио додир рукавицама.
Украјинац Константин Линик кренуо је да удари рукавице о рукавице, али контроверзном Пуљезију то нипошто није било у плану, већ се „летећим коленом“ залетео ка ривалу и ударио га право у леви део главе.
Линику није било спаса, моментално језавршио на поду, а Пуљези којем је цело тело прекривено тетоважама се попут звери бацио на њега и завршио је борбу за свега седам секунди.
На друштвеним мрежама има оних који га осуђују због „летећег колена“ јер је ривал хтео да се прво поздраве, док има и оних који констатују да Валтер ни једног тренутка није показао да га интересује „рукавица о рукавицу“ већ је био строго фокусиран како да што пре оконча борбу.
Контроверзни Италијан иза себе има бурну прошлост и управо га је мешовити ММА сачувао да не заврши у затвору или да можда пре времена оконча живот, што је и сам рекао.
„Почело је тако што сам попушио траву са мојим пријатељима, али је убрзо постало још горе. Почео сам да пљачкам од других тинејџера. Са 15 година сам први пут ухапшен заједно са једним од мојих најбољих пријатеља. Умро је неколико година касније у Бразилу због предозирања“, рекао је прошле године Пуљези.
Истетовирани Италијан сада има учинак од осам победа из 11 борби и не планира на томе да се заустави. Само победе га занимају и то брзе, уколико се укаже прилика као што је био случај са Лиником.
„Две године и три месеца провео сам на рехабилитацији. Правио сам превише невоља па су ме премештали из једног центра у други. Трећи центар за рехабилитацију био је пакао. Било је ту и одраслих. Наркомани, криминалци, никоме нисам могао да верујем", каже Валтер.
Пуљези је и сам истакао да су му мешовите ММА борбе сачувале живот.
„Мислим да сам дрогу заменио мешовитим борилачким вештинама. Ствар је довољно јака да ме држи подаље од друге тако јаке ствари“, истакао је Валтер.
Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022 - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
СПОРТ
Бајден спреман да објави бојкот ЗОИ, али ће се Американци ипак такмичити?
Рукометашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Србија прегазила Камерун, са Русијом за прво место
Српски пливач Андреј Барна - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Српски пливач освојио злато у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала