- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белоруска и руска авијација заједнички патролирале дуж граница Савезне државе

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаЛовац Су-30СМ белоруске авијације
Ловац Су-30СМ белоруске авијације - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Белорусија и Русија извршиле су још једну патролу дуж граница Свезне државе, саопштила је прес служба белоруског Министарства одбране.
„Наставља се извршавање задатака заједничког патролирања ваздушног простора дуж државне границе Републике Белорусије. Белоруски и руски авијатичари данас су још једном демонстрирали своје високе вештине и способност да заједнички извршавају постављене задатке“, наводи се у саопштењу Министарства на Телеграму.
Раније је Министарство одбране Белорусије саопштило да је донета одлука о повећању састава дежурних снага ПВО и заједничкој патроли државне границе у ваздушном простору од стране Ваздухопловних снага и снага ПВО Оружаних снага Белорусије и Ваздушно-космичких снага Русије. Министарство је објаснило да је одлука донета „због повећане учесталости летова различитих авијација у близини државне границе Белорусије и у интересу спречавања нарушавања државне границе у ваздушном простору“. У саопштењу је такође примећено да су суседне земље Европске уније повећале своју војну активност.
Стратешки бомбардери Ту-22   - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
РУСИЈА
Руски бомбардери патролирали изнад Белорусије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала