- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Борбу са ковидом изгубило 40 пацијената, корона вирусом зараженe још 1.884 особe

© Sputnik / Лола Ђорђевић Медицинско особље
 Медицинско особље - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Током протекла 24 сата у Србији је регистровано 1.884 новa случаја заразе корона вирусом, међу 15.843 тестиранa узорака. Од последица инфекције преминуло је 40 особа. На респираторима је 180 пацијената.
Боља епидемијска ситуација утицала је на то да се у редован рад врате и два клиничко-болничка центра у Београду.
„Звездара“ отвара Службу ургентне медицине и дежурства, а „Мишовић“ враћа хирургију и хитну службу. Њихов блок Б остаје у ковид систему.
Пре месец дана Клиничко болнички центар „Бежанијска коса“ је имао 226 пацијената, а јутрос их је 220. Помоћник директора ове установе доктор Богдан Црнокрака каже за РТС да се није много променила ситуација у односу на пре неколико дана.
Црнокрака каже да је за последња 24 сата на истом нивоу као и од пре неколико дана. Према његовим речима, највише се јављају млађи пацијенти, али има и старијих запуштених пацијената, као и оних из других клиника.
Докторка Снежана Рсовац, пулмологом из Дечије клинике у Тиршовој, каже да након шест недеља интензивнијег примања заражене деце са тешком клиничком сликом сада имају само два малишана - једно новорођенче које је било на механичкој вентилацији и девојчицу која додатно захтева хируршки третман, а позитивна јена ковид.
Нови вакцинални пункт отворен је у ТЦ „Стадион“ на општини Вождовац. Пункт ће радити сваког дана од 12 до 20 часова, осим данас, када је радно време од 9 до 17 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала