- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илон Маск објаснио зашто ће се цивилизација распасти: Забележите моје речи

© REUTERS / Mike BlakeОснивач компаније Спејсикс и суоснивач компаније Тесла Илон Маск
Оснивач компаније Спејсикс и суоснивач компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Предузетник Илон Маск позвао је све оне који верују да је наша планета пренасељена да поново о томе размисле. Депопулација, а не пренасељеност, биће узрок пропасти човечанства, сматра генерални директор Тесле.
Светска популација се приближава броју од 8 милијарди људи, али Маск верује да још увек на Земљи нема довољно људи.

„Мислим да је један од највећих ризика за цивилизацију ниска стопа наталитета и брзо опадајући наталитет“, рекао је директор Тесле и Спејсикса.

„Толико људи, укључујући и високо образоване, мисли да има превише људи на свету и да број становништва расте ван контроле“, рекао је Маск и додао да је ситуација „потпуно супротна“.
„Ако људи не буду имали више деце, цивилизација ће се распасти, забележите моје речи“, предвидео је милијардер.
Подаци Светске банке показују да је глобална стопа наталитета у паду од 1963. године, са благим опоравком око раних 1980-их.
Маск је такође рекао да му се не допада идеја о супер дугом животу, а поготово идеја о бесмртности. То би само довело до стагнације јер се не би дозволило да нове идеје напредују, сматра он.
„ Ако бисмо живели заувек, могли бисмо да постанемо веома окоштало друштво у коме нове идеје не могу да успеју“, рекао је Маск.
Међутим, Маскова забринутост у вези са наталитетом можда има везе са његовим будућим плановима, пошто је недавно говорио о изгледима да човечанство постане „мултипланетарна“ врста и објаснио да би његова ракета Спејсикс старсшип, која је тренутно у развоју, можда могла да буде кључна да та идеја постане стварност, преноси РТ.
Говорећи о том концепту, Маск је прецизирао да планира да у наредних 40 до 100 година пошаље милион људи на Марс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала