- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како се преполовила цена највеће и најскупље куће на свету /видео/

© Фото : Јутјуб/ProducerMichael, снимак са екранаНајскупља кућа на свету
Најскупља кућа на свету - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
„The One“, огромна вила у Лос Анђелесу, коначно је доступна за продају пошто је власник платио више од 100 милиона долара на име зајмова и дуга.
У објави на Инстаграму прошлог лета Најл Нијами, програмер пројекта, представио је кућу са девет спаваћих соба, седам базена, гаражом за 50 аутомобила, винским подрумом са 10.000 боца, па чак и властитим ноћни клубом, кугланом и клизалиштем.
С обзиром на то да је промовисана као највећа и најскупља кућа у Сједињеним Америчким Државама очекивало се да ће „The One“ на тржишту да достигне цену од 500 милиона долара.
Али, због кашњења и компликација, по налогу суда наћи ће се на аукцији по упола мањој почетној цени од 250 милиона долара.
Најл Нијами је 2018. позајмио 82,5 милиона долара од „Ханки Капитала“ како би наставио радове на кући. Али, у марту ове године „Ханки Капитал“ је издао обавештење о неиспуњавању обавеза и послао имовину на продају, преноси Индекс. Нијами је имао 90 дана да плати или поново преговара о дугу, који је, према судским документима, нарастао на више од 110 милиона долара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала