- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ не види потврду из САД о могућим антируским санкцијама

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Кремљ не види индиректну потврду од САД о могућности увођења нових антируских санкција о којима пишу страни медији, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Не бих реаговао на ово (саопштење медија о могућим новим санкцијама Москви), тренутно се објављује много истинитих и лажних ствари. Нисам видео никакву индиректну потврду од Беле куће, па не могу ништа да кажем“, рекао је представник Кремља.
„Што се тиче одушевљавања санкцијама, знамо да је америчка страна зависна од ‘санкционих вежби’“. У том погледу, предвидљивост америчке стране није добра“, додао је Песков.
Према његовим речима, о наводно могућим санкцијама раније је саопштила телевизија „Си-Ен-Ен“, а Кремљ не зна да ли је реч о „патки“ или намерном цурењу.
Према изворима овог медија, могуће нове америчке санкције могле би да се односе на представнике ужег круга председника Русије и руске произвођаче енергије, а такође предвиђају искључење земље из СВИФТ-а (међународног међубанкарског система за пренос информација и плаћање).
„Генерално видимо да расте тензија у реторици. Али ипак позивамо да овде будемо присебни“, одговорио је портпарол на питање да ли извештаји о могућим новим санкцијама Сједињених Америчких Држава могу да утичу на расположење Путина пре разговора са америчким председником Џозефом Бајденом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала