- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маск открио када ће почети са уградњом микрочипова у људе

© Фото : Youtube/Neuralink/PrintscreenМајмун коме су уграђени чипови у мозак игра видео-игру путем мисли
Мајмун коме су уграђени чипови у мозак игра видео-игру путем мисли - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Власник компаније Тесла и један од најбогатијих људи на свету, Илон Маск, изјавио је да се нада да ће његова компанија Неуралинк следеће године почети са уградњом микрочипова у људе.
Компанија Неуралинк основана је 2016. године и она се бави развијањем чипова (можданих импланта) којима ће бити омогућена комуникација са компјутерима и који ће подстицати мождану активност
Циљ компаније је развој интерфејса мозак-компјутер који ће омогућити повезивање људи и рачунара. Ово се пре свега односи на људе који болују од парализе и који би на тај начин могли да комуницирају преко телефона или рачунара.
Маск је тада образложио да би систем могао да се користи за лечење Паркинсонове и Алцхајмерове болести, као и за очување можданих функција, преноси поратл Бизлајф.
Током недавног јављања уживо на Вол стрит журнал самиту, Маск је открио планове компаније.
“Неуралинк добро функционише код мајмуна и тестови показују да је врло сигуран и тако може бити и уклоњен”, рекао је и додао да се нада ће, ако буде добио дозволу регулатора, уређај бити испробан на људима следеће године.
Он је и твитовао на ову тему.
“До развоја ће доћи кад будемо имали уређаје у људима идуће године (тешко је разговарати са мајмунима)”, написао је Маск на овој друштвеној мрежи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала