- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огласио се Аустралијанац који је стрепео због Новака

© AP Photo / Bernat ArmangueНовак Ђоковић у дуелу са Марином Чилићем на Дејвис купу 2021.
Новак Ђоковић у дуелу са Марином Чилићем на Дејвис купу 2021. - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Вест о доласку Новака Ђоковића на АТП куп одјекнула је Аустралијом, а Тод Вудбриџ, бивши тенисер који је дуго чекао одлуку српског аса, сјајно је реаговао након званичне објаве турнира.
Новак Ђоковић налази се на списку учесника АТП купа што би могло да значи да ће први рекет света ићи и на Аустралијан опен.
И даље је непознат Новаков статус о вакцини, али одлазак у Мелбурн је све извеснији због званичне објаве АТП купа на којој је обелодањено да је Ђоковић учесник.
Ђоковићеву одлуку многи су дуго чекали, а међу њима је био и Тод Вудбриџ, бивши аустралијски тенисер, који се посебно обрадовао након ове вести.
„То су сјајне вести за турнир и за све Новакове навијаче. Огроман је улог за њега када је реч о његовом покушају да оствари Гренд слем рекорд. Имао је опцију да игра или не на овом турниру. Чињеница да је ставио своје име на списак је јако позитивна ствар“, истакао је Вудбриџ.
Уколико Новак буде учесник Аустралијан опена биће то шанса да десети пут у каријери подигне трофеј на првом Гренд слему у годину, а Аустралијанац верује да први рекет света има мотив.
„Невероватно је да неко може да освоји Гренд слем турнир десет пута. То је његова најбоља подлога, игра сјајно, чини се да заиста ужива у Мелбурну. Имао је неколико разочаравајућих пораза у 2021. години. Није освојио УС опен и Завршни Мастерс, мислим да има довољно жеље у њему да се опет покаже“, верује бивши тенисер.
Вудбриџ је упозорио и на конкуренцију у Аустралији, с обзиром на то да су ове сезоне Ђоковића успели да савладају Александар Зверев и Данил Медведев који знају пут до завршнице турнира.
„Ово ће бити турнир за жестоком конкуренцијом. Знамо да Медведев може да га победи на овој подлози, да Зверев може да га добије у тесним мечевима, а враћа се и Тим“, објаснио је Вудбриџ.
Аустралијан опен одржава се од 17. до 30. јануара.
Новак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
СПОРТ
Два сценарија за Ђоковића – један је „затвор“
Новак Ђоковић са трофејом Аустралијан опена 2021. - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
СПОРТ
Објављен доказ – Ђоковић иде у Аустралију!?
Детаљ са меча Србија – Казахстан, Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
СПОРТ
Шта се деси када се прода традиција од 130 година: „Кога занима Србија – Хрватска у Мадриду?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала