Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Нашли смо решење за Закон о експропријацији

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је пронађено решење за измену Закона о експропријацији које ће сутра бити представљено јавности ако током дана буду добијене потврде од више надлежних институција да је све у складу са Уставом.
"Сутра ћу вас обавестити и посебно говорити о тој теми. Припремамо цео пакет и анализирамо и све захтеве и нашли смо решење око Закона о експропријацији које вам данас нећу саопштити. Спремам додатне провере, још једном да не бисмо учинили нешто противуставно", рекао је Вучић на питање новинара да ли ће потписати измене Закона о експропријацији усвојене у скупштини и шта ће се мењати, ако се буде нешто додатно мењало.
Вучић је рекао да ће се сутра знати више о томе.
"Излазимо сутра са тим ако данас добијемо потврду од више надлежних институција које су суштински надлежне, као и правних експерата, и онда ћемо изаћи у јавност са тим", додао је председник.
Он је казао да тражи начин да се комплетан Закон о експропријацији стави ван снаге и да то буде у складу са Уставом Србије.
Вучић је рекао да му је јасно да се у наредних десет, ни месец дана не може постићи договор о томе како тај закон треба да изгледа.
''''Нека се у будућности договарају сви они који мисле како би то требало да изгледа. Наше је да видимо да се тај закон искључи из правног промета и тражимо начин како да то изведемо у складу са Уставом Србије'''', рекао је Вучић новинарима после обиласка завршних радова на изградњи зграде BW Terraces и на фасади Куле "Београд".
На питање да ли се разговара о измени дела тог закона који се односи на исплату и да ли ће тржишна вредност бити исплаћена само онима чија је имовина укњижена, Вучић је казао да се не траже таква решења јер је, како каже, о томе немогуће постићи договор.
''''Како да исплатимо за нелегалне објекте? Не тражимо таква решења, јер је око тога немогуће договорити се. Када дођу времена у којима немогућа решења постају нормална, онда о томе боље да не разговарамо'''', рекао је Вучић и поновио да ће најкасније до четвртка ујутро изаћи са решењем.
Синиша Мали - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
ЕКОНОМИЈА
Мали: Влада у четвртак о изменама закона о експропријацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала