- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Неко има карактер, неко га никада неће имати“ – Станковић жестоко о Италијану

© Фото : ФК Црвена звездаФилипо Фалко и Митар Мркела
Филипо Фалко и Митар Мркела - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
Пратите нас
Дејан Станковић, тренер Црвене звезде, пред пресудну утакмицу за судбину тог тима у Лиги Европе против Браге у Португалији, открио је да Филипо Фалко, фудбалер који је прошлог јануара дошао у клуб као велико појачање, неће бити уз тим и оштрим речима је говорио о њему.
Фалко је постао члан Звезде у трансферу вредном 1,2 милиона евра, одиграо је 29 утакмица, постигао је шест голова и уписао три асистенције, али у Лиги Европе није имао никакав учинак на три меча.
Фалко неће бити део тима Звезде ни у последњем колу групне фазе европског такмичења, а о томе је говорио Станковић.
„Има неку повреду... Мислим да би он могао мало више да поведе рачуна о себи, поготово о моментима када нам треба сваки играч. Можда би требало стиснути зубе, али то иде од карактера до карактера“, навео је Станковић.
Он је напоменуо примере Секуа Санога, који је играо са повредом мишића, те Александра Катаија коме ни температура од 38,2 није сметала да се нађе на терену.
„То су ти карактери о којима ја причам. Некада није довољно 100 одсто, треба 120. Неко то има, неко то нема. И никада неће имати. Е ту се прави разлика, када треба да се дође до завршног циља. Ту долазимо до онога што сам ја говорио, да ће ми некад више значити човек на терену, него играч. То су они моменти када треба стиснути зубе, када рескирате целог себе зарад групе. То је за поштовање и наклон до неба. Свака част. Неко то има, а неко нема, и никад неће имати“, додао је Станковић.
Утакмица између Црвене звезде и Браге је на програму у четвртак од 21.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала