- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Нуландова добро зна да је немогуће обновити СССР

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
Пратите нас
Кремљ је уверен да заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд добро схвата да је немогуће обновити СССР, изјавио је новинарима портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Госпођа Нуланд је добро упућена у руске теме и све нијансе постсовјетског простора и уверен сам да госпођа Нуланд баш као и ми и као и други стручњаци, добро схвата да је обнављање Совјетског Савеза немогуће“, одговорио је Песков на питање да ли председник то планира и колико интеграција која се сада одвија у оквиру Заједнице независних држава може да личи на поновно стварање СССР-а.
Песков је додао да Нуландова „сигурно зна да су се на простору бившег Совјетског Савеза одавно појавили и сазревали интеграциони процеси са различитим темпом развоја. То су Заједница независних држава и напредније организације за интеграцију, као што је Евроазијски економски савез, као и напредније савезне структуре каква је Савезна држава Русије и Белорусије. Али ни једно, ни друго, ни треће није покушај реинкарнације Совјетског Савеза и не може бити“, истакао је портпарол Кремља.
Раније је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд изјавила да Вашингтон брине могућност да председник Русије Владимир Путин намерава да уђе у историју тако што ће обновити Совјетски Савез.
Застава СССР испред зидина Кремља - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
РУСИЈА
Руски посланик: Западу се привиђа обнова СССР-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала