Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Миодраг Стојковић дао оставку на место професора Медицинског факултета у Крагујевцу

© Фото : Youtube/Eugin Med/PrintscreenГенетичар Миодраг Стојковић
Генетичар Миодраг Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
Пратите нас
Генетичар Миодраг Стојковић поднео је оставку на место редовног професора Медицинског факултета у Крагујевцу.
Стојковић је то објавио на свом Твитер налогу, уз коментар „Ма колико једно око било тужно, друго не престаје да се осмехује“.
Он је у том твиту објавио и факсимил образложења оставке, упућен ректору Универзитета у Крагујевцу Ненаду Филиповићу и декану факултета медицинских наука Владимиру Јаковљевићу.
Стојковић је у оставци написао како је њен разлог одлука о промени финансирања опреме и рада Центра за истраживање матичних ћелија и Банке матичних ћелија у Крагујевцу.
„Том одлуком се значајно одступа од реализације Пројекта одобреног и од Владе Србије, а којом директно утичете на функционалност и остваривање циљева. Сигурно вас не треба подсећати да је захваљујући мени Крагујевац добио пројекат и центар, али ваша одлука и одступање од пројекта је и одступање од принципа добре Управе – искључили сте конзистентност, комуникацију, непристрасност и одсуство злоупотребе положаја“, навео је Стојковић у образложењу, у ком се захвалио на изврсној сарадњи сарадницима са факултета, а највише сарадницима са Катедре за хуману генетику.
Стојковић је један је од најпризнатијих српских генетичара, а на Медицинском факултету у Крагујевцу био је и шеф катедре за хуману генетику.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала