Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Нису добили одговор“! Вучић негативно о захтеву „Рио Тинта“

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је компанија „Рио Тинто“ тражила да се јаловиште пресели у најплоднији део Јадра због смањења трошкова, али да нису добили одговор.
"Рио Тинто је поднео званичан захтев за измену Просторног плана подручја посебне намене у којем траже да се из Штавице премести депонија односно одлагалиште или јаловиште у најплоднији део Јадра. За то нису добили никакво одобрење владе и мој апел јавни влади је да се то не догоди", поручио је Вучић у обраћању јавности.
Каже да зна да постоје различита мишљења у влади поводом тог питања и да поједини мисле да би то било добро, али да је његов став да због смањења трошкова једне иностране компаније немамо право да, како је рекао, "уништавамо животе већег броја људи него што је то било предвиђено првобитним плановима".
"Ми морамо да видимо суштински хоћемо ли ми уопште да имамо тај рудник (литијума) или не, и о томе треба да се поведе озбиљна јавна дебата и позивам све људе да у томе учествују. Желим да умирим те дивне људе у свим тим местима (у долини Јадра) и да им кажем -'' људи ми смо на вашој страни и бићемо заједно са вама", навео је он.
Вучић је казао да неће бити још дуго одлуке, не само у наредним месецима, већ дуго времена односно све док држава заједно са тим људима не види шта је најбоље да се уради.
"Све док заједно са вама не видимо шта нам је најбоље да чинимо. Али, ових и оваквих мера сасвим сигурно неће бити", поручио је Вучић.
СРБИЈА
Вучић открио следећи потез о Закону о експропријацији
Влада Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СРБИЈА
Вучић вратио Закон о експропријацији, предложене измене Закона о референдуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала