- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Украјински генерал открио кључ „победе“ у рату са Русијом

CC BY 2.0 / Flickr / Министарство одбране Украјине / Вадим Ковальов / Противтерористичка операција у источној Украјини
Противтерористичка операција у источној Украјини - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
Пратите нас
Бивши шеф Службе безбедности Украјине Игор Смешко навео је три ствари које је потребно да има Кијев да би победио Москву.

„Да имамо трећи нуклеарни арсенал, тактично нуклеарно наоружање, више од милион војника, стратешку авијацију … Требало је да сачувамо тактичко нуклеарно наоружање“, изјавио је генерал телевизији „Украјина 24“.

Смешко је сугерисао да би при таквим условима Украјина могла да се „супротстави“ Москви без помоћи споља.
Бивши шеф Службе безбедности Украјине се жалио да партнери из САД и Европе не пружају довољну помоћ. Према његовом мишљењу, требало је да савезници ураде много више „у складу са заслугама Украјине пред западним земљама 1991. године“.
Кијевски политичари и јавне личности редовно иступају са агресивним антируским изјавама. Тако је бивши посланик Врховне раде Борислав Береза позвао да се сачека политичка катаклизма у Москви како би се освојио Крим, а националиста Дмитриј Јарош је претио да ће заузети Краснодарски крај, Вороњеж и део Ростовске области.
Писац и филозоф Петр Краљук је објавио неколико чланака у којима је претендовао на велике територије које су у саставу Русије. Међу њима је, између осталог, Приморје, Хабаровски крај, Волгоградска и Саратовска област.
У последње време западни медији активно говоре о томе да Русија наводно припрема напад на Украјину. Из Кијева су прво демантовали ту информацију и саопштили су да не примећују повећање бројности руских снага на граници, али су касније и они почели да говоре о планираном нападу. Москва је више пута одбацивала ове наводе, истичући да се тако оправдава размештање контингента НАТО у близини руских граница.
Директор руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин је подвукао да се никаква инвазија не планира. Ове нападе је назвао злонамерном пропагандом америчког Стејт департмента. Поред тога, како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков, НАТО постепено узима Кијев под своју контролу.
Смотра Председничког коњичког пука у Москви  - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
РУСИЈА
Америка: Русија је спремна да дигне против Украјине скоро сву копнену војску западно од Урала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала