Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о санкцијама које је Америка увела Звонку Веселиновићу и Зорану Радоичићу

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да Звонко Веселиновић ни динар није дао СНС-у, додајући да ће уколико се појаве озбиљне оптужбе на његов рачун, државни органи радити свој посао, али да га не би чудило да се на крају све сведе на то да он не поштује “границу” између Србије и тзв. Косова.
На констатацију да је америчко Министарство финансија означило Веселиновића и Зорана Радојичића као вође организоване криминалне групе и питање да ли је тачно да су браћа Веселиновић од 2017. имали договор са политичарима да помогну победу на изборима, финансирајући кандидате, док им је заузврат омогућено да се баве нелегалним активностима, Вучић је одговорио:
“Добио сам неформални извештај од америчке амбасаде и морам да их разочарам - ни динара нам нису дали, нико од Веселиновића, што се тиче СНС. Коме су давали, не знам”.
Вучић је рекао да је СНС поднео извештај, те да његова странка има више него довољно новца захваљујући државним средствима и чланарини, што су основни извори финансирања, па немају потребе за додатним новцем, пренео је Танјуг.
“Они су их оптужили за илегалну трг, на крају ће се испоставити да их оптужују што не поштују границу између Србије и тзв. Косова… То је њихова ствар, нећу да улазим у то док не видим шта пише. А, ако постоје озбиљне оптужбе, државни органи ће их итекако испитати”, рекао је Вучић.
Он је, међутим, додао да се плаши да ће се ускоро такви папири појавити за неке друге у региону, на много вишим функцијама, те упитао да ли ће се исто тако реаговати.
“Да сачекамо, да видимо. Све што добијемо, са било којим показатељем да је неко извршио кривично дело, надлежни органи ће бити у стању да то у потпуности провере”, рекао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала