- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички новинар оптужио Бајдена за потпиривање украјинске кризе

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Вероватноћа директног сукоба са Русијом стално расте у светлу украјинске кризе коју потпирују најближи сарадници председника Сједињених Америчких Држава и други званичници владе, изјавио је водитељ телевизије „Фокс њуз“ Такер Карлсон.
Према његовим речима, идеја о рату Русије и Сједињених Америчких Држава делује сулудо и невероватно, али то не значи да је Џозеф Бајден неће остварити.
„Он је непопуларан, нема потребну компетенцију и очајан је. Бајден је сада слаб као нико други“, рекао је новинар, називајући шефа Беле куће „пионом“ у рукама идеолога који га окружују и који гурају САД на радикалне кораке.
Пароле о страшној безбедносној катастрофи којима америчке власти оправдавају своје присуство у овој земљи заснивају се на себичним циљевима, а не на жељи да се наводно очува њен територијални интегритет, истакао је Карлсон.
Он је уверен да представници Стејт департмента немају „ни стида, ни савести” када говоре о потреби спасавања украјинске демократије. Ради се, заправо, о последицама такозваног „Russiagate“ (талас оптужби на рачун Русије због наводног мешања у америчке изборе 2016. Године).
Покушаји да се утиче на украјинску кризу такође су повезани са тиме што је Украјина дуги низ година трошила огромне суме за промену спољне политике САД у своју корист, закључио је водитељ.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине. Москва је више пута изражавала забринутост због повећавања снага НАТО-а у Европи. Кремљ је истицао да Русија ни за кога не представља претњу, али да неће занемаривати дејства која су потенцијално опасна по њене интересе.
Амерички председник Џозеф Бајден на Самиту Г20 у Риму - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
РУСИЈА
Бајден: Нећу употребити силу против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала