- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Јунаштво на делу: Руски пилот муњевитом реакцијом спасио авион

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаАвион Ан-26
Авион Ан-26 - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Пилот Ваздушно-космичких снага Русије спасио је војно-транспортни авион коме је отказао мотор, спустивши га на ледину, саопштило је руско Министарство одбране.
Инцидент се догодио на аеродрому Крести (Псковска област) на којем су извођене војне вежбе транспортне авијације са скакањем падобраном.

"Након полетања на висину изнад 100 метара, лаки војно-транспортни авион је изгубио снагу потиска мотора, летелица је престала да добија на висини и почела да губи брзину. У њој се налазило 10 војника Ваздушно-десантних снага и три члана посаде. У условима ограниченог времена командир авиона потпоручник Максим Кабаков паметно је проценио ситуацију, саопштио контроли лета о ванредној ситуацији и спремности да обави принудно слетање, ван аеродрома", саопштили су у Министарству.

Они су додали да је "након добијања одобрења, командир авиона је успешно спустио авион на ледину, захваљујући професионалним акцијама пилота нико од посаде и војника који су се у авиону налазили није повређен".
Авион није оштећен и након техничког прегледа наставиће да се користи.
Пилот Максим Кабаков ће бити награђен орденом за храброст.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала