- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић: Имам сумње ко би могао да буде 41. глас за рушење Владе

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Црногорски премијер Здравко Кривокапић рекао је данас да има сумње о могућем 41 гласу током гласања о неповерењу његовој влади у понедељак, али да не може да говори ни о једном имену. За смену владе потребан је 41 глас посланика, од 80 колико их има у Скупштини Црне Горе.
„Можда се то име појави тај дан. Верујем да су људи у овом тренутку, без обзира на то шта имају, на таквом фону да су им важни част и будућност породице, без обзира колико је ко дужан, колико има на рачуну или какву обавезу има према било коме“, рекао је Кривокапић после Конференције МАНС-а о антикорупцији, пренео је Танјуг.
Црна Гора, каже, треба да схвати да је „време ситносопственичког приступа прошло и да је добробит Црне Горе важнија од било чега појединачног“.
Владу, казао је, не могу поколебати ни они који ових дана са десетинама милиона евра на преговарачком столу преговарају о издаји изборне воље грађана.
Кривокапић је додао, међутим, да „све има своју цену“ и да се „у Црној Гори ових дана може свашта чути“.
„Нисам случајно рекао да је из буџета раније усмеравано 200 милиона ка неким чудним токовима. Ако је неко могао да преусмери 200 милиона, значи да је заинтересован да изменом воље грађана врати ако уложи било шта. Нисам случајно рекао то јуче како бих упозорио оне који имају средства у црним фондовима или ко зна којим рачунима и можда планирају да их употребе у корист тренутка, а то улагање би им било мање у односу на зараду коју би могли да добију сменом власти“, рекао је премијер Црне Горе.
Подсетимо, Скупштина Црне Горе уврстила је на дневни ред седнице која ће бити одржана у понедељак иницијативу опозиције о изгласавању неповерења влади Здравка Кривокапића. То ће бити прва тачка дневног реда.
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
РЕГИОН
Усвојен захтев ДФ: Прва тачка - гласање о Кривокапићевој влади
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
РЕГИОН
Кривокапић о предлогу за изгласавање неповјерења Влади: Не очекујем још једну политичку корупцију
Црногорски председник Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
РЕГИОН
Ђукановић: Оптимиста сам
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала