- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Корацима свог идола – да ли је Марко нови Митровић? /видео/

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићМарко Миловановић
Марко Миловановић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Млади фудбалер Партизана Марко Миловановић постигао је веома битан гол за свој клуб на европској сцени, те подсетио на Александра Митровића, некадашњег голгетера црно-белих и свог личног идола и хероја.
Миловановић има само 18 година, али је у веома битном дуелу против Анортозиса у Лиги конференција добио шансу од тренера Александра Станојевића.
Момак којем је идол Александар Митровић, најбољи стрелац у историји репрезентације Србије, узвратио је Станојевићу на поверењу – и то како: Постигао је трећи гол на трећој одиграној утакмици.
У стилу свог сународника, такође рођеног у Смедереву, сјајно се кретао иза и између задње линије Кипрана, финтом тела преварио оба штопера, а онда главом сместио лопту иза леђа голмана Цура.
Да ли је ово први од многих голова у стилу свог хероја Митровића, остаје за видети, али је дефинитивно пред Миловановићем светла будућност.
Популарног Митрогола и Миловановића повезује више од тога да играју на истој позицији и да су обојица били део Партизана.
Они су, наиме, почели и на истом терену, код Војкана Ракића у Смедереву, човека који је био први тренер сада већ искусном центарфору Фулама и Орлова.
„Ту је код мене почео и Марко Миловановић. Он је дуго играо код мене и са њим бисмо освојили сваки турнир. Био је лидер и заиста интелигентан играч. Од прве сезоне је показао невероватан став, брзину и видело се да ће бити велики таленат“, рекао је Ракић једном приликом за „Мондо“.
Навијачи Партизана још од летос пореде Миловановића са Митровићем, али тренер Станојевић је пред меч са Анортозисом истицао да није добро да млади нападач прерано „полети“.
Да ли ће још један нападач из Смедерева донети много успеха и Партизану и Србији, показаће време.
„Не могу да обећам унапред, али се надам да ћу бити барем делом успешан као Александар Митровић“, рекао је једном приликом 18-годишњи Миловановић у интервјуу за „Телеграф“.
Генијално „пецкање“ Руса: „Варшаво, да ли си спремна?“ /фото, видео/
Епилог антиваксерског хаоса у Немачкој: „Имам проблем са плућима“
Српско дете је понизило „највећу школу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала