- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак се пријавио, али су из Аустралије стигле нове претње...

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић на Завршном турниру у Торину
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Након што су организатори Аустралијан опена саопштили да је Новак Ђоковић пријављен за први Гренд слем у сезони, огласио се Крег Тајли, директор турнира, који је поручио да то што је неко пријављен не значи да ће играти.
Подсетимо, светски број један је пријављен за свој омиљени Гренд слем где има рекордних девет титула и где би освајањем јубиларне десете могао да испише историју и да стигне до 21. ГС трофеја, чиме би побегао Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу, али то се поставља ипак питање да ли ће заиграту у Мелбурну јер није потврђено да је вакцинисан.
Такође, претходних дана је кружила информација о „медицинском изузећу“ као могућој опцији да Новак заигра без претходно обављене имунизације. Међутим, ево како је Крег Тајли све то протумачио.
„Оно што је објављено је генерална листа учесника и по природи ствари, сви улазе на листу. То није обавезујућа листа и не значи да ће неко бити у главном жребу, који је за неколико недеља. Бићу врло јасан, нико не може да игра на Аустралијан опену колико није вакцинисан. Дуплом дозом вакцине или једном од компаније Џонсон и Џонсон, која је такође одобрена. Једина могућност, остим те да буде вакцинисани је да се такмиче ако сте добили оправдање о медицинском изузећу од аустралијских власти. Прочитао сам извештаје у појединим медијима. До сада, није било одобрених медицинских изузетака“, изјавио је директор Аустралијан опена Тајли који се затим осврнуо на термин "медицинско изузеће".
„Постоји независан панел медицинских стручњака који прегледају копију захтева да изузеће. То онда иде на експертски панел и оно доносе коначну одлуку. Јасно је да међународни тенисери имају идентичне услове као и свако ко долази у Викторију и Аустралију. Нема могућности за било какав попуст у том смислу осим одобреног медицинског изузетка“, појаснио је Крег Тајли.
Тако да се наставља драма и мистерија око тога да ли ће први рекет света Новак Ђоковић заузети своје место на Аустралијан опену где би могао да испише историју белог спорта.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
Министар о „рупама у закону“, а медији о Ђоковићу: „Новак би морао да размисли“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
Британци номиновали Ђоковића за личност године
Србија тениска репрезентација, АТП Куп - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
Новогодишњи спектакл – 1. јануара игра Србија!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала