- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински амбасадор: Прави је тренутак да Берлин приреди Москви „хладан туш“

© aviavladЗастава Украјине
Застава Украјине - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Амбасадор Украјине у Немачкој Андреј Мељник апеловао је на нову немачку владу да се супротстави руској политици и покрене иницијативе које ће за Русију бити „хладан туш“, јавља немачки лист „Берлинер цајтунг“.
Како каже, Кијев полаже велике наде у нову немачку владу.

„Посебно нам је сада, након избора нове савезне владе, потребан моћан глас из Берлина да приредимо хладан туш за Москву која се спрема за рат“, изјавио је амбасадор.

Према његовим речима, Кијев се нада да ће новоизабрани немачки канцелар Олаф Шолц показати дипломатску инцијативу како би „спречио нови рат у Европи“ и „обуставити окупацију Крима и Донбаса“, као и да ће ускоро сазвати „нормандијски самит“ у Берлину.
Украјински амбасадор је, поред тога, тражио од немачке владе да објави „каталог оштрих и болних казнених мера“ против Русије, укључујући забрану гасовода „Северни ток 2“, уколико се руски председник Владимир Путин „определи за рат упркос свим упозорењима“.
Подсетимо, Немачка је добила новог канцелара. Бундестаг је у среду изабрао Олафа Шолца из Социјалдемократске партије Немачке за новог савезног канцелара. Тајним гласањем у парламенту је донедавни министар финансија добио подршку 395 од 707 присутних посланика.
У последње време западни медији активно говоре о томе да Русија наводно припрема напад на Украјину. Из Кијева су прво демантовали ту информацију и саопштили су да не примећују повећање бројности руских снага на граници, али су касније и они почели да говоре о планираном нападу. Москва је више пута одбацивала ове наводе, истичући да се тако оправдава размештање контингента НАТО у близини руских граница.
Нови немачки канцелар Олаф Шолц  - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
РУСИЈА
Нови немачки канцелар апелује на поштовање граница Украјине: У супротном – биће последица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала