- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Милијарду долара за „лего-коцкице“: Гради се нова фабрика

CC0 / / Лего-коцкице
 Лего-коцкице - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
Пратите нас
Произвођач играчака „Лего“ објавио је да планира да изгради нову фабрику у Вијетнаму како би одржао корак са растућом потражњом за својим обојеним пластичним коцкицама међу децом широм Азије.
Ова приватна данска фирма саопштила је да ће уложити више од милијарду долара у пројекат, што ће бити њена друга фабрика у Азији након што је отворила фабрику у Кини 2016. „Лего“ је постигао двоцифрени раст у региону од 2019. године.
Потражња је сада на путу да надмаши понуду из њене кинеске фабрике у средњорочном и дугорочном периоду, рекао је за Ројтерс главни оперативни директор компаније „Лего“ Карстен Расмусен.

„Раст у Кини и Азији је фантастичан и можемо да видимо да ће нам временом бити потребно више капацитета“, рекао је он, указујући на растућу средњу класу и велики број новорођених у региону у поређењу са европским и северноамеричким тржиштима.

Овај потез је најновији у „Леговој“ деценијској стратегији постављања производње близу кључних тржишта, што је помогло у обуздавању трошкова и заштити од спољних фактора.
„То нам даје краће време испоруке нашим купцима и омогућава нам да брзо реагујемо на захтев, али нас наравно чини и отпорнијим“, рекао је Расмусен.
Он је додао да одлуку о изградњи у Вијетнаму нису убрзали недавни поремећаји глобалног ланца снабдевања.
То ће такође бити прва „Легоова“ фабрика са неутралном емисијом угљеника јер планира да усклади потрошњу енергије са соларном енергијом из панела на свом крову и са оближње фарме.
Иако „Лего“ још увек прави коцкице од пластике на бази уља, обавезао се да ће их заменити онима направљеним од одрживих материјала до краја деценије.
Фабрика, која би требало да почне производњу 2024. и запошљаваће чак 4.000 људи, додала би „значајан допринос“ годишњој производњи „Лега“ од око 100 милијарди коцкица, рекао је Расмусен.
Лего, скраћеница од „leg godt“ што значи „добро се играј“ на данском, такође проширује капацитете у Мексику, Мађарској и Кини и додаје машине у своје данске и чешке фабрике, рекао је он.
Лего коцке - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Прави пиштољ маскиран у лего коцкице изазвао хаос /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала