- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Митрополија: Уз подгорички Саборни храм градићемо црквени дом, а не хотеле

© Sputnik / Небојша ПоповићХрам Христовог васкрсења у Подгорици у време ускршње литургије
Храм Христовог васкрсења у Подгорици у време ускршње литургије - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска саопштила је ће уз Саборни храм у Подгорици градити црквени дом, а не хотеле са четири или пет звездица.
Саопштење је уследило као реаговање поводом писања медија о наводном захтеву Митрополије за сагласност за идејно решење за грађење „хотела, туристичког насеља са четири или пет звездица и туристичког ризорта, трга, сквера, шеталишта или градског парка“.
„С обзиром да су у захтеву који је објављен јасно назначене катастарске парцеле на којима се планира градња, медији су лако могли да утврде да се ради о простору око Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Није никаква тајна да Митрополија, још од освећења тог храма 2013. године, планира поред њега изградњу црквеног дома са одговарајућим садржајима“, наводи Митрополија црногорско-приморска.
Истина је да је Митрополија у ту сврху поднела захтев за сагласност за идејно решење архитектонског пројекта на обрасцу прописаном од стране надлежног министарства, каже се у саопштењу и додаје да у то може свако да се увери на сајту Владе Црне Горе.
На том обрасцу су подељене надлежности главног државног, односно главног градског архитекте, зависно од величине објекта и њихове намене и текст обрасца није у надлежности Митрополије него надлежних органа.
„Свако ко гради велики објекат, у какву год сврху да ће да га користи, морао би да заокружи исти онај избор у коме се помињу хотели и туристичка насеља“, образложила је Митрополија црногорско-приморска.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала