- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Луди Србин“ је гледао нови трипл-дабл Јокића: „Није фер то што ради“ /видео/

© AP Photo / Darren AbateСрпски кошаркаш Никола Јокић на утакмици против Сан Антонио Спарса
Српски кошаркаш Никола Јокић на утакмици против Сан Антонио Спарса - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
Пратите нас
Српски центар Никола Јокић остварио је 62. трипл-дабл учинак у каријери, али су његови Денвер Нагетси поражени у Сан Антонију са 123:111. Лепе речи за издања момка из Сомбора имао је Грег Попович, тренер Спарса, изјавивши да није фер то што ради.
Јокић је за 35 минута на терену постигао 22 поена и забележио 13 скокова и 10 асистенција, уз шут осам од 19, а најефикаснији код Денвера био је Ерон Гордон са 25 кошева.
Сан Антонио Спарси су током целе утакмице доминирао тимском игром, петорица играча имала су двоцифрен кошгетерски учинак, а најефикаснији је био Дерик Вајт са 23 поена.
Денвер сада има скор од 12 победа и 13 пораза, док је Сан Антонио на 9/15.
Упркос поразу, Јокић је одиграо квалитетну утакмицу и серијом кошева у трећој четвртини вратио је Нагетсе у игру. Међутим, српски кошаркаш изашао је из игре на два и по минута до краја деонице и Спарси су мини серијом 6:0 дошли од +4 до +10 (100:90).
Нагетси су до краја утакмице покушавали, све време су били на заостатку између пет и десет поена, али је Сан Антонио успешно одбијао налете и на крају је дошао до убедљиве победе – 121:111.
Јокић је у другој утакмици заредом остварио трипл-дабл, сада има 64 у каријари и наставио је да граби ка врху листе кошаркаша са највише оваквих учинака.
Грег Попович, који је на овим просторима познат под надимком „Луди Србин“, један је од првих који је увидео квалитет српског кошаркаша и већ годинама га након сваке утакмице хвали.
Попович је први изнео поређење са легендарним Леријем Бирдом, након чега је претрпео критике, а две године касније то је опште признато гледиште јер Јокић стварно јесте нека врста реинкарнације чувеног играча Бостон Селтикса.
Никола Јокић и Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
И опет – „луди Србин“ је све знао унапред /видео/
Јокић је углавном излазио као победник из дуела са легендарним америчким тренером, али овога пута резултат на семафору био је другачији.
Попович је у поразима и у победама хвалио центра из Сомбора, а ништа другачије није било ни овога пута.
„Превише је проклето добар. Просто није фер шта је све у способности да уради. Попур Лери Бирда“, рекао је Грег и поново га упоредио са једним од најбољих кошаркаша свих времена.

НБА, резултати, четвртак на петак:

Филаделфија – Јута 96:118
Мемфис – ЛА Лејкерс 108:95
Сан Антонио – Денвер Нагетс 123:111
Standings provided by SofaScore LiveScore
Србин то ради на свој начин – „победиће вас мудрошћу и вештином“
Јокићев рекорд сезоне – драматична завршница и тотална доминација Србина /видео/
И опет – „луди Србин“ је све знао унапред /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала