- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бивши директор открио „медијску измишљотину“ због које испашта Ђоковић

© REUTERS / SUSANA VERAНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
Пратите нас
Након што је објављена листа учесника Аустралијан опена, а на њој и име Новака Ђоковића и даље није обелодањено да ли ће светски број један играти на том Гренд слему. Полемика се посебно повела око извесног медицинског изузећа које је наводно тражио српски ас, али је то демантовао Пол Мекнами, бивши директор првог Гренд слема у сезони.
Новак Ђоковић пријављен је за Аустралијан опен, али то није крај драми око његовог учешћа.
Аустралијске власти чврсто су стале уз став да невакцинисани играчи не могу да играју на првом Гренд слему у сезони, а Новак и даље није објавио свој статус о вакцини.
Након тога појавила се вест о томе да је српски тенисер тражио „медицинско изузеће“ што је оштро демантовао Пол Мекнами, некадашњи директор Аустралијан опена, који од почетка полемисања брани првог тенисера света.
„Само подсетник - извештаји да Ђоковић тражи медицинско изузеће су медијска измишљотина. Нема основе, нема садржине, само осионо жртвовање некога ко једноставно гледа своја посла. И то их гледа на изузетно добар начин успут речено“, објаснио је Мекнами.
Медицинско изузеће објашњено је једна од опција за учешће на турниру без вакцинације.
„То су правила. Медицински изузеци су само то, то није рупа у правилима за привилеговане тенисере. То је медицински изузетак у посебним условима ако имате акутно медицинско стање“, објаснио је Џејмс Мерлино, заменик премијера Викторије.
Аустралијски медији помно се баве Новаковим учешћем, а Крег Тајли, директор турнира, јасно је истакао да неће бити пропуста ко год да је у питању.
„Постоји независан панел медицинских стручњака који прегледају копију захтева да изузеће. То онда иде на експертски панел и оно доносе коначну одлуку. Јасно је да међународни тенисери имају идентичне услове као и свако ко долази у Викторију и Аустралију. Нема могућности за било какав попуст у том смислу осим одобреног медицинског изузетка“, појаснио је Тајли.
Аустралијан опена почиње 17. јануара, а пре тога Новак би требало да наступи са репрезентацијом на АТП купу који се од првог јануара игра у Сиднеју.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
СПОРТ
Аустралија неће Новака: „Не знам одакле долази прича о рупи у закону“
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
СПОРТ
Новак се пријавио, али су из Аустралије стигле нове претње...
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
Британци номиновали Ђоковића за личност године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала