- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Игре и игрице“ – да ли је вирус изговор за „калкулације“?

© AFP 2023 / DANIEL LEALФудбалери Тотенхема
Фудбалери Тотенхема - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
Пратите нас
Утакмица Тотенхема и Рена у Лиги конференција одложена је због великог броја позитивних тестова на корона вирус у енглеском тиму, а из Француске је стигао жесток одговор. У међувремену, проблеми у енглеском тиму су се наставили, па је одложен и један меч Премијер лиге.
Шесто коло Лиге конференција између Тотенхема и Рена одложено је након што је је објављено да су фудбалери и чланови стручног штаба енглеског тима заражени корона вирусом.
Након последњег тестирања у Тотенхем је стигло чак 13 позитивних тестова, а познато је да су заражени играчи: Хјон Мин Сон, Лукас Моура, Брајан Гил, Емерсон Ројал, Бен Дејвис и Кристијан Ромеро.
Антонио Конте, тренер енглеског клуба, надао се да ће његов тим моћи да одигра ову утакмицу јер према УЕФА правилима клуб мора на терен уколико има 13 здравих играча и једног голмана, међутим то очигледно није био случај.
Тотенхему је меч са Реном од великог значаја јер би пораз могао да их кошта нокаут фазе Лиге конференција.
Са друге стране француски клуб буни се због одлагања јер сматра да УЕФА није поступила према начелима и фер-плеју.
Играчима Рена саопштено је да ће утакмица бити одиграна због чега су они већ отпутовали у Лондон, међутим након што је УЕФА одржала састанак са оба клуба одлучено је да се енглеском тиму изађе у сусрет.
„Правила налажу да меч мора бити одигран док год има 13 играча у пољу и једног голмана на располагању. Овај недостатак фер плеја је још неподношљивији након што су после обавестили Рен да немају намеру да играју меч након слетања на аеродром у Лондону“, навели су из француског клуба у саопштењу.
Када се Певци опораве од удара короне, мораће да победе Рен како би се изједначили са Витесеом и због боље гол-разлике прошли у шеснаестину финала Лиге конференција.
Standings provided by SofaScore LiveScore
До тада, вирус енглеском тиму прави проблем и за Премијер лигу, пошто је одложен дуел са Брајтоном који је био заказан за недељу. Тренутно су под знатком питања и дуели са Лестером и Ливерпулом, који би требало да се одиграју 16, односно 19. децембра.
Иако Тотенхем буде био имао довољно играча на располагању за поменуте утакмице, велико је питање на кога ће Конте моћи да рачуна.
Утакмица са Реном мора бити одиграна до 31. децембра 2021. године, а распоред ће због тога бити изузетно згуснут.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
СПОРТ
Звезда у „каменолому“ решава једначину са три непознате
Валери Карпин - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
СПОРТ
Русија са визионаром и фудбалом без лопте кроји план за Катар
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
СПОРТ
Српско дете је понизило „највећу школу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала