Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Видећемо да Ражањ добије мањи погон војне индустрије

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић најавио је данас током посете Ражњу да ће се разговарати са Југоимпорт СДПР-ом и и домаћим компанијама војне индустрије о могућности отварања једног мањег погона у Ражњу.
Председника је у обраћању мештанима испред основне школе рекао да је тешко довести неког страног инвеститора у Ражња и да би зато могао да се отвори мањи погон војне индустрије у којем би било запослено 200 до 250 људи, како би се додатно подигао Ражањ.
"Када будемо донели одлуку, а донећемо у року од 15 дана, можда већ и сутра или у недељу ујутру на састанку, о изградњи те мање фабрке у индустријској зони Ражања, где ћемо ми као држава да финансирамо комплетну инфраструктуру индустријске зоне, јер општина то не може да уради", навео је Вучић.
То ће бити велика радост за вас, па те људе добро дочекајте, поручио је Вучић.
Казао је да је договорио и да се уради пут ка Скорици од 6,6 километара и да ће се на том путу прво видети машине.
Вучић је рекао да ће се радити и друга фаза реконструкције Основне школе Иван Вушовић.
Нагласио је да би отварање погона војне индустрије у Ражњу биле подигнуте плате у том месту, које су сада међу најнижим у Србији.
Председник је рекао да су велики губици на мрежи за водоснебадевање у Ражњу, већи од 50 одсто и да ће за четири или пет месеци бити завршена анализа која ће показати колико треба уложити новца да се побољша ситуација и да ће онда држава брзо уложити тај новац.
"Улагања у Ражањ биће између осам и 12 милиона евра", додао је Вучић.
Каже да ће бити изграђена и фекална канализација у три места: Смиловцу, Скорици и Витошевцу.
"Биће потпуно другачије у Ражњу и грађани ће моћи ту лепше да живе", поручио је Вучић, који је посетом Ражњу започео тродневну посету Нишавском округу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала