- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјинац који је понизио Србију пролази кроз кошмар

© Tanjug / Tano PecoraroАндреј Шевченко
Андреј Шевченко - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Андреј Шевченко, легенда Милана и бивши селектор Украјине, пролази кроз прави кошмар у Серији А. Откако је сео на клупу Ђенове ни после пет мечева не зна за победу, а последњи пораз у низу боли посебно јер је стигао од градског ривала Сампдорије – 1:3 (0:1).
На стадиону „Луиђи Ферарис” или „Мараси“ у зависности ко је домађин, Ђенова или Сампдорија одигран је градски дерби у којем је Шевченков тим глатко поражен.
Маноло Габијадини је већ у седмом минуту пронашао пут до мреже Ђенове, да би у наставку Ћићо Капуто дуплирао предност, за коначних 3:0 заслужан је аутогол дефанзивца домаћих из 67. минута.
„Лоше смо играли и на крају смо заслужено поражени. Нико не воли и нико не жели да изгуби дерби. Разочарани смо. Надали смо се добром мечу, прижељкивали смо то, али смо онда рано примили гол и морали смо да јуримо резултат. Прво полувреме је било лоше, у другом смо реаговали, али је било касно. Морамо да подигнемо главе, да верујемо и да идемо напред", рекао је Андреј.
Био је то четврти пораз из пет мечева уз само један реми Андреја Шевченка на клупи поменутог клуба.
Јасно је да Шевченко који је својевремено као селектор Украјине нанео тежак пораз Србији у квалификацијама за Европско првенство, када је у Лавову резултат био 5:0, очајнички жели да упише први тријумф и да подигне екипу из амбиса у који је упала, али за сада то никако не успева.
Ђенова не зна за победу већ 14 утакмица у Серији А. Почело је поразом од Фиорентине (1:2), а онда су уследила два ремија са Болоњом (2:2) и Вероном (3:3), затим пораз од Салернитане 0:1, па реми са Сасуолом (2:2), пораз од Торина 2:3.
Укупно седам ремија и седам пораза, од којих је на последњих пет утакмица легендарни Украјинац водио екипу и забележио учинак од једног ремија и четири пораза.
Шевченко проживљава кошмарне тренутке у Ђенови, а прилику да прекине црни низ имаће наредног петка када у утакмици 18. кола Серије А гостује Лацију на Олимпику.
Шевченко је поручио новинарима да има аполутно поверење и подршку власника клуба, као и да је екипи неоходна подршка навијача како би се тргла из летаргије у коју је одавно запала и из којој се не назире крај.
Душан Влаховић и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
СПОРТ
Србин наставља јуриш ка рушењу рекорда – Роналдо је следећи!
Руски голман Александар Селихов после меча Легија – Спартак - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
СПОРТ
„Награда за три године пакла, хвала Богу“: Ово је херој о којем прича цела Русија
Српски фудбалер Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
СПОРТ
Драстичан обрт у глави Србина – засијао је и коначно види светло на крају тунела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала