- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тенис га није занимао, бројао је милионе, али је уследио преокрет – „последња шанса“

© AFP 2023 / LOGAN RIELYБернард Томић
Бернард Томић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Бернард Томић, аустралијски тенисер, изјавио је како би желео да настави професионалну каријеру, иако су његови резултати у озбиљном паду.
Бернард Томић, аустралијски тенисер хрватског порекла, последњи турнир пробао је да одигра у септембру у Нур Султану где није успео да прође ни прво коло квалификација.
Упркос изјавама да му је тенис досадио и његово скандалозном понашању које не приличи спортисти и таленту као што је он, Аустралијанац је решио да се озбиљно врати у врх белог спорта.
„Покушаћу да све преокренем и дам себи најбољу могућу шансу у наредних неколико година. Имам још једну шансу у овоме. Покушаћу да то урадим за себе“, објаснио је Томић за Куријер мејл.
Томић је тренутно 254. играч света, а важио је за великог талента када је стигао на АТП тур. Најбољи пласман имао је 2016. године када је био 17. тенисер на свету.
Ипак, већ након две године догодио се суноврат. Аустралијанац је склизнуо на 142. место и није успео да обезбеди учешће на Аустралијан опену. Није успео да прође ни квалификације, а након тога дао је изјаву због које се данас вероватно каје, с обзиром на то да жели да се врати у пуном сјају.
„Ја ћу само бројати новац, то је све што ћу радити. Бројим милионе, ћао“, било је све што је Томић рекао након пораза.
Током каријере успео је да буде и избачен из Дејвис куп тима Аустралије због свађе са челницима Тениске федерације те земље.
Након Вимблдона 2017. године такође се подсмевао људима који нису у финансијској ситуацији каквој је он због чега је и прозван „лошим момком тениса“.
„Вероватно ме не волите, али са само 24 године ви можете само да сањате да имате оно што ја имам. На крају дана, волели ме или не мени је свеједно. Само наставите да сањарите о свом ауту из снова или кући док их ја купујем“ рекао је Томић.
Делује као да се Аустралијанац покајао због својих поступака, али остаје питање колико може да се врати на врхунски ниво.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
СПОРТ
Ђоковић сазнао име првог ривала у 2022. години
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
СПОРТ
Новак пркоси систему, али уследило је прво повлачење са Аустралијан опена због вакцине
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
СПОРТ
Да ли су ово најлуђи поени икада виђени у тенису? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала