- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић незадовољан: Ауто-пут да буде спреман до 15. јануара

© Фото : Youtube/Bemax d.o.o. Montenegro/PrintscreenАуто-пут Бар-Бољаре на деоници од Подгорице до Колашина
Ауто-пут Бар-Бољаре на деоници од Подгорице до Колашина - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић затражио је да ауто-пут Смокавац - Матешево буде спреман 15. јануара, истичући да је влада незадовољна досадашњом реализацијом
“Постоји незадовољство Владе Црне Горе реализацијом пројекта аутопута Смоковац-Матешево, а ми смо урадили све што је до нас”, казао је Кривокапић који је с министром капиталних инвестиција Младеном Бојанићем и кинеским амбасадором Лиу Ђином обишао завршне радове на приоритетној дионици тог ауто-пута.

Ауто-пут да буде спреман до зимске туристичке сезоне

Премијер је додао и да грађани очекују да ће аутопут бити у дијелу "пробног, експерименталног" пуштен у рад бар током ове зимске сезоне.

"Све смо обезбиједили, и надзору, и извођачу и свим другима. Не може тако. Ево, ја данас кажем – доста је игре са грађанима! Хоћу да пут 15. јануара, пред зимску туристичку сезону буде спреман. Радите дан – ноћ! Ја ћу, ако треба, да радим са вама", саопштио је Кривокапић.

Премијер је казао и да од маја мјесеца пролази ауто-путем и да сваки пут констатује да нема довољно радника и ангажовања, а да машине стоје поред пута.

Гради се као Скадар на Бојани

Истакао је да тај нерад "који је изгледа црногорски манир", више не може да буде и оправдање за оно што је најбитније, а то је да се ни Скадар на Бојани није радио колико овај ауто-пут.
Рекао је да ће инсистирати на одговорности, па макар га сјутра или прекосјутра смијенили.
Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић казао је да је Влада наслиједила тај пројекат и да су од првог дана учинили све што је у њиховој моћи да приведу крају овај пројекат.
"Потпуно свјесни и уважавајући сву тежину самог пројекта и извођења, сматрамо да јесте било пропуста, објективних или субјективних, сад у овом моменту није ни важно, и ја се придружујем заједничком апелу свих нас овђе, да уложимо додатан напор, сви, од свих компанија, до задњег појединца укљученог у овај пројекат, да га што прије пустимо у функцију", казао је Бојанић.
Како је казао, паралелно са тим Министарство и Влада са неком екстерном помоћи, ће свакако радити ревизију свега и потпуно до краја утврдити свачију одговорност у цијелом овом пројекту.

Пројекат међу топ три најтежих компаније ЦРБЦ у иностранству

Кинески амбасадор Лиу Ђин је истакао да је сагласан са Кривокапићем да морају заједно да убрзају преостале радове.
"Такође, сматрам да је овај пут, као пут сарадње, јер је ауто-пут водећи пројекат и важан резултат двије земље у оквиру Иницијативе „Појас и пут“ и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе ", истакао је он.
Ђин је додао да је, колико му је познато, овај пројекат међу топ 3 најтежих пројеката компаније ЦРБЦ у иностранству.
“И кинески радници су превазилазили тешкоће са којима се никада нису сусрели у грађевинарству у Кини и добро су сарађивали са црногорским колегама", истакао је амбасадор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала