- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок у Београду – Цедевита срушила Партизан!

© Фото : АБА лига/КК Партизан/Драгана СтјепановићТренер КК Цедевита Олимпија, Јурица Големац
Тренер КК Цедевита Олимпија, Јурица Големац - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Кошаркаши Партизана доживели су шокантан пораз од Цедевита Олимпије резултатом 96:89 у Београду, у 11. колу АБА лиге.
Партизан је уписао тек други неуспех ове сезоне у АБА лиги, док је Цедевити ово била шеста победа.
Изабраници Жељка Обрадовића су уједно прекинули низ од четири победе у свим такмичењима, док је екипа из Љубљане тријумфовала после исто толико узастопних пораза.
Утакмици у Београдској арени присуствовали су кошаркашки великани Душко Вујошевић, некадашњи тренер Партизана, и Бред Стивенс, бивши тренер а сада генерални менаџер Бостон Селтикса.
У утакмицу је боље ушла Цедевита Олимпија, која је имала предност током већине прве деонице, али је на крају водио Партизан.
Црно-бели су контролисали ритам првог полувремена, играли добро у нападу уз високе проценте шута, али су гости серијом 9:2 дошли до изједначења пред одлазак на велики одмор – 49:49.
Трећа четвртина била је поприлично изједначена, а Партизан никако није успевао да се одлепи на опште разочарање присутних у Арени.
Цедевита је одлично парирала, била боља у шуту за три поена, а онда је почетком последње деонице направила кључну серију.
Гости су брзопотезно дошли до двоцифрене предности преко Блажича, Пулена и Ферела и успели да је без икаквих проблема сачувају до самог краја.
Црно-бели су какву-такву шансу да закомпликују ситуацију имали по уласку у последњи минут, али је после неспортске Ферела Мур промашио тројку.
Најбољи код домаћина био је Зек Ледеј са 17 поена и пет асистенција. Млади Јам Мадар је постигао 16 поена уз четири скока и три асистенције, док су по 15 поена убацили Алекса Аврамовић и Далас Мур.
Код победника су се са по 19 поена истакли Јака Блажич и Џејкоб Пулен. Јоги Ферел је убацио 15, Едо Мурић је имао 14, а Марко Радовановић 12 поена.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Невиђена драма: Овако је Звезда дошла до победе у Новом Месту /видео/
Америка је 60 година чекала да неко уради што је урадио Србин
Светислав Пешић: Није Никола Јокић – репрезентација | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала