Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Приштина би да скине са себе одговорност за застој дијалога

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Претходних дана сведоци смо бројних запаљивих и антисрпских изјава политичара из Приштине, од којих је свака апсурднија од претходне, а корак даље данас је отишла Доника Гервала, која је званични Београд и председника Александра Вучића оптужила да су извор нестабилности у региону, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
Само дан раније, подсећа Петковић, Аљбин Курти и његови сарадници оптужили су, без икаквих основа, званични Београд да не жели да се расветли судбина несталих, иако је Београд тај који инсистира на тој теми током сваке рунде дијалога.
"Такви напади на званични Београд смишљени су и пласирани с очигледним циљем да Приштина, на челу с Аљбином Куртијем, са себе скине одговорност за застој у дијалогу и драстично повећан број инцидената над Србима на Косову и Метохији од почетка године", навео је Петковић у саопштењу.
Истакао је да никада 100 пута поновљена лаж неће постати истина.
"А о томе ко дестабилизује регион најбоље може да посведочи Срећко Софронијевић, који је бојевим метком погођен у леђа током акције специјалаца РОСУ на северу Косова и Метохије, а од повреда се још опоравља", казао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.
"Нажалост, о терору Косовске полиције данас не може да посведочи Верица Ðелић из Звечана, која је преминула од последица сузавца, баченог током једностраних акција до зуба наоружаних јединица Росу на северу КиМ", навео је Петковић.
Политичарима из Приштине, како је нагласио, боље би било да се припреме за дијалог и решавање проблема народа на Косову и Метохији, уместо што својим изјавама и потезима провоцирају званични Београд.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала