- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Поднета кривична пријава против Зорана Милановића због изјава о Сребреници

© AP Photo / JUSTIN TALLISЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Енвер Биједић, заступник у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, објавио је да је поднео кривичну пријаву против председника Хрватске Зорана Милановића због изјава у вези са Сребреницом.
Биједић, који је и челник странке Социјалдемократе БиХ, пријавио је Милановића Тужилаштву БиХ на основу измена кривичног закона које је средином године наметнуо бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко, а којима је кривично дело постало "негирање свих ратних злочина потврђених судским одлукама".
Основ за кривичну пријаву Биједић је нашао у изјави Милановића да "сваки геноцид није исти", што је Милановић рекао када је коментарисао одлуку председника ХДЗ БиХ Драгана Човића да он и његови посланици у Дому народа парламента БиХ подрже предлог српских посланика да се повуче закон који је наметнуо Инцко, пренео је Кликс.
"Милановић је 3. децембра 2021. године наставио у још скандалознијем тону, где је покушао да релативизује геноцид у Сребреници упоређујући га с холокаустом и геноцидом у Руанди", тврди Биједић.
Биједић сматра да је Милановић својим изјавама узнемирио јавност и створио додатну националну нетрпељивост међу грађанима БиХ.
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
РЕГИОН
Милановић о Сребреници: Башчаршија покушава од свог народа да направи жртву већу него што јесте
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
РЕГИОН
„Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац“: Хрватски председник на мети због изјаве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала