- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Застрашујући извештаји из Америке: У удару торнада погинуло 70 људи? /видео, фото/

© Фото : REUTERS / Social MediaТорнадо
Торнадо - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Више од 20 торнада, праћено олујним невременом, погодило је ноћас и јутрос америчке државе Арканзас, Кентаки, Тенеси, Мисури и Илиноис, а страхује се да је погинуло најмање 70 особа.
Према речима гувернера Кентакија Ендија Бешира, број жртава могао би да буде већи и да се процене крећу између 75 до 100, извештава „Еј-Би-Си њуз“.
Само у фабрици Мејфилд у Кентакију у тренутку удара торнада налазило се 110 особа, казао је гувернер, оцењујући да је ситуација трагична.
Торнадо и олује су уништили бројне зграде у којима су десетине особа остале заробљене.
„Имамо смртне случајеве у више округа. Ово је једна од најтежих ноћи у историји Кентакија. Ту смо за вас, молимо се за вас“, рекао је гувернер Бешир током конференције за штампу.
У Тенесију је најтежа ситуација у округу Лејк у северозападном делу државе, рекао је Дин Фленер, портпарол Агенције за ванредне ситуације Тенесија.
Најмање 20 људи остало је заробљено у старачком дому у Монету, у Арканзасу једна особа је погинула, а пет је повређено, рекао је Марвин Деј, судија округа Крегхед.
Торнадо је погодио Монет Манор око 20.15 часова по локалном времену, а позван је и тим за потрагу и спасавање да помогне онима који су заробљени у згради, навео је судија Деј за „Њујорк пост“, пренео је Танјуг.
© AP Photo / Robert Cohen/St. Louis Post-DispatchСрушен кров на "Амазоновом" дистрибутивном центру
Срушен кров на Амазоновом дистрибутивном центру - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Срушен кров на "Амазоновом" дистрибутивном центру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала