- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Либерали прихватили позив СДП-а да разговарају о формирању власти на Цетињу

Цетиње - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
Пратите нас
Из Старе гарде Либералног савеза Црне Горе објавили су синоћ како прихватају позив за разговор о формирању локалне власти на Цетињу, који им је јуче упутио носилац листе Социјалдемократске партије Никола Ђурашковић.
"Прихватићемо ту иницијативу и и саслушати њихове замисли. О успјеху или неуспјеху разговора уредно ћемо вас обавијестити", поручили су представници те листе присталицама.
Славко Јанковић, носилац листе УРА на цетињским изборима, понудио је бланко подршку СДП-у да са Старом гардом ЛСЦГ направи власт у Цетињу, чиме би одборници ДПС-а након дуго година отишли у опозиционе клубе у Пријестоници.
Демократска Црна Гора спремна је да преговара о коалицији на Цетињу и да се тамо формира власт без Демократске партије социјалиста, казао је недавно лидер Демократа и предсједник парламента Алекса Бечић.
"Није ДПС владао четири године, него деценијама и сад је добио одговор грађана и треба да се то испоштује", рекао је тада Бечић .
Подсјетимо, на недјељним локалним изборима на Цетињу, СДП је освојила осам мандата, а Стара гарда ЛСЦГ три. Демократска партија социјалиста у новом сазиву парламента имаће 14 одборника, УРА четири, Демократе три, а коалиција Социјалдемократа и Либералне партије један.
Цетиње - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
РЕГИОН
Хоће ли се и на Цетињу формирати власт без ДПС?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала