Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Због интензивних падавина несташице струје широм Србије

© Sputnik / Илья Аверьянов / Уђи у базу фотографијаДалековод
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
Пратите нас
Због интензивних снежних падавина скоро 3.000 потрошача у Златиборском округу било је без струје. Неки кварови су отклоњени али велики број потрошача још увек је без електричне енергије. Проблеме са струјом имају и Моравички округ и Студеница. Истовремено, око 70 одсто надземних водова на територији ваљевске општине тренутно је ван функције.
Подручје Дивчибара које се снабдева из правца Крчмара и даље је без струје, а далековод од Косјерића према Дивчибарама је оспособљен у току дана, преноси РТС.
Снежни наноси понегде достижу метар, па отежавају рад екипа на терену.
Без струје су пре подне били поједини делови Ваљева. Многа села су без електричне енергије, а посебно је тешка ситуација на далеководима према Каменици и Пецкој.

ЕПС: Регистрован већи број кварова

Због великог невремена, праћеног обимним снежним падавинама и јаким ветром, на територији Републике Србије регистрован је већи број кварова на дистрибутивној електроенергетској мрежи, посебно у планинским пределима западне и централне Србије, наводе из Електродистрибуције Србије.
Влажан и тежак снег, као и јак ветар, доводили су до кидања проводника, као и до падова дрвећа на мрежу. Све екипе Електродистрибуције Србије су на терену и интензивно раде на отклањају кварова. Отклањање кварова је отежано због високог снега и непроходних путева, посебно у планинским пределима.
Највише проблема у снабдевању има на територији Златиборског управног округа, као и Колубарског и Моравичког управног округа. Проблема у снабдевању због снежних падавина има и на територији Мачванског, Рашког, Расинског и Јабланичког управног округа, наведено је у саопштењу.

Проглашена ванредна ситуација у ивањичкој општини

И даље је тешка ситуација у ивањичкој општини, где је проглашена ванредна ситуација.
Струје једино има у варошици Ивањица. Екипе су на терену, али су временски услови тешки - мокар и тежак снег.
Много проводника је откинуто и стубови су сломљени, преноси РТС. У планинском делу снег је виши од пола метра, а током дана нападало је више од 30 центиметара новог снега.
Путеви се чисте по приоритетима, а непроходан је једино путни правац Одвраћеница-Преко Брдо, где су сваке зиме велики сметови и отежано кретање.
На подручју Чачка, сви далеководи су поправљени. У 18 часова пуштена је електрична енергија на подручју Овчара, Каблара, Јежевице, Доње и Горње Трепче.
Због поправке трафостаница на Овчару струју су добила и села у лучанској општини Марковица, Негришори, Ртари и Дучаловићи.
Према подацима чачанске елктродистрибуције, још има кварова на нисконапонској мрежи који ће се отклонити сутра пре подне. Током поподнева, више од пет хиљада потрошача је добило струју.
Снег - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
СРБИЈА
Снег у Србији: Отежан саобраћај и проблеми са струјом /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала