- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић ћути, а његов пријатељ „претпоставља“: „Правила су нам речена“

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Енди Мари
Новак Ђоковић и Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
Пратите нас
Случај „Новак Ђоковић и вакцинација“ није обишао ни некадашњег првог тенисера света Ендија Марија који је изјавио да верује да ће Србин играти на Аустралијан опену.
Новак Ђоковић није открио да ли се вакцинисао или не, нити ће, али да би играо на АТП Купу у Сиднеју, као и на Аустралијан опену неколико дана касније, мораће да принесе потврду о вакцинацији.
Аустралијске власти имају јасне законе, једно од њих је обавезна вакцинација за све који желе да уђу у државу, и ништа другачије није ни за спортске догађаје.
Многи су се јавили да дају мишљење о Новаку, а међу последњима је Енди Мари, Ђоковићев велики пријатељ још из дана када су се такмичили као јуниори.
„Не знам каква је ситуација с Новаком. Последње што сам видео јесте да је на листи пријављених, тако да претпостављам да игра и да је вакцинисан. Правила су нам речена – ако желиш да играш, мораш да будеш вакцинисан – тако да претпостављам да се то догодило“, казао је Мари.
За разлику од неких медија и аналитичара, Мари се нада да ће Ђоковић играти у Аустралији, с обзиром на евентуално писање историје.
„На крају крајева, сви желимо да најбољи играчи наступају на највећим турнирима. То је оно што турнире чини занимљивијим, а Новак покушава да обори рекорд и дође до 21. слема. Има фантастичан скор у Мелбурну, надам се да ће бити тамо.“
Ђоковић је пријављен за АТП куп и Аустралијан опен, али то не значи и да ће 100 одсто играти. Претпоставља се, али чекамо још на званичну потврду.
Свакако се дигло превише – непотребне – прашине око Ђоковића и вакцинације и надамо се да ће Новак ускоро отклонити сваку сумњу.
Иначе, у суботу се десило већ прво одустајање од Аустралијан опене. Пјер-Иго Ербер, невакцинисани франуцски тенисер, неће играти на првом Гренд слему.
Новак пркоси систему, али уследило је прво повлачење са Аустралијан опена због вакцине
Ђоковић сазнао име првог ривала у 2022. години
Бивши директор открио „медијску измишљотину“ због које испашта Ђоковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала